Området kring Bergagården på Hunneberg erbjuder skog, ängar, berg och vattendrag. Det finns flera vindskydd och rastplatser där du kan äta din matsäck eller grilla. Man kan också köpa glass och fika på Kungajaktmuseet Älgens Berg.
Bergagården är navet och startpunkten för flera motionsspår korta såväl som långa. Ett spår är upplyst så du kan springa även när det mörknar. Vintertid vid god snötillgång kan man åka skidor i spår gjorda av skoter och skidsläde av orienteringsklubben OK-skogsvargarna. 
Passa på och gör ett besök på Museet Älgens Berg och lär dig mer om älgar och andra skogsdjur. De har en souvenirbutik med allt från vykort och böcker till mjukdjur och kartor, här kan du handla även om du inte har tid att besöka museet.
Genom portalen Hunneberg.com kan du lära mer om berget, vandringar och vad som är på gång.

Här på Bergagården vill vi skapa en miljö där du kan koppla av, vila och återhämta dig. Vi vill att gården för alla gästers trivsel ska vara så bil- och bussfri som möjligt så parkera vid stora parkeringen och ta en uppfriskande och stärkande promenad upp till Bergagården!